This page has moved to a .

Bu Blogda Ara

22 Ağustos 2013 Perşembe

Efsanevi oyun Mortal Kombat yeniden hayat buluyor. Hem de günümüz uyarlaması ile.



Outworld hükümdarı Shoa Kahn evrenin tek hakimi olmak için Edenia’ya saldırıya geçer. Elder Tanrıları saldırıya müdahale eder ve bir evrenin saldırya açık olması için düzenledikleri Mortal Kombat isimli turnuvanın 10 kez arka arkaya kazanılmasını şart koşarlar. Turnuvayı kazanan Shoa Khan ve adamları, Edenia’yı ele geçirir ve Shao Kahn gözünü Earth Realm (Dünya Krallığına) çevirir. Earth Realm’in koruyucusu Lord Rayden seçkin savaşçıları ile turnuvaya katılır ve ilk turnuvayı Dünya Krallığından Kung Lao kazanır. Shao Kahn’ın savaşçısı olan Shokan Prensi Goro bir sonraki turnuvada Kung Lao’yu öldürür. Turnuvayı arka arkaya 9 kez kazanır ve Mortal Kombat efsanesi başlar.


İlk olarak 1992 yılında Midway yapımcıları tarafından gerçek insan görünümlü dijitalize edilmiş akıcı karakter grafikleri, abartılı kan efektleri ve fatalitiy’leri ile diğer dövüş oyunlarından kendisini ayıran Mortal Kombat (MK) gelmiş geçmiş en iyi dövüş oyunu olmayı başarıp kendisine çok büyük bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı. Oyun yapımcıları efsanenin sona erdiğini ve serinin son oyunu olan MK 9’u piyasaya çıkardığını açıklasa da bazı oyun çevreleri bunun ticari amaçla yapılmış son bir hareket olduğunu söylediler. Fakat yapımcılar oyun içerisine efsane oyun God of War’ın baş karakteri “Kratos” ile sinemanın seri katilleri arasında en kendine özgü ve neredeyse en esprili karakteri “Freddy Krueger”ıda karakter kadrosuna katıp oyuna yenilikler getirmeyi başardı.


 

Esfane yeniden doğuyor: Mortal Kombat Legacy

Shari Ryu klanının en güçlü savaşçısı olan Hanzo Hasashi, Quan Chi tarafından ışık tapınağında bulunan bir haritayı ele geçirmek için kiralanmıştır. Haritanın ele geçirilememesi durumunda Quan Chi ikinci bir savaşçı olan Lin Kuei kabilesinden Sub-Zero’yu da göreve dahil etmiştir. Işık tapınağında karşı karşıya gelen iki ninja arasındaki dövüşte Sub-Zero Hanzo Hasashi’yi öldürmüştür. Quan Chi bu başarısızlığın bedeli olarka Sub-Zero kılığına girip Hanzo Hasashi’nin ailesini ve klanını yok etmiş, onu NetherRealm’de yeniden diriltmiştir. Düşmanları tarafından Scorpion takma adı ile anılan Hanzo Hassashi artık bedeni yok edilebilen fakat ruhu asla yokedilemez bir savaşcı haline gelmiştir. Hiç bir savaşcının durduramadığı Scorpion artık ailesinin ve klanının intikamını almak için Sub-Zero’yu öldürmeye yemin etmiştir.




Kevin Tancharoen, yeni bir MK filmi yaratmak için oyunun karanlık yapısını kullanarak Scorpion’un (Hanzo Hasashi) hikayesiyle başlayan 7 dakikalık bir kısa film olan Mortal Kombat Rebirth ile Warner Bros ve NetherRealms’in karşısına çıkınca, proje için yeşil ışık yakan yetkililer, ilk etapta karakterlerin hikayelerini anlatan 10 bölümlük bir internet mini dizi serisi oluşturmaya başladılar. 2013 yılında tamamlanması planlanan filmin öncesinde yayınlanan mini seride orjinal hikayenin günümüze uyarlanması ve bazı karakterlin orjinal hikayelerine sadık kalınmaması ve Jeri Ryan’ın “Sonya Blade” rolu için yaşlı kalmasından dolayı hayranları tarafından bir çok eleştiriye mağruz kaldı.





Kısaca filmin konusundan bahsedecek olursak Shang Tsung’un düzenlediği ve tüm seçilmiş savaşçıların katıldığı Mortal Kombat isimli turnuvanın düzenlenmesi ile başlar. Sub-Zero’yu öldürğü için Hanzo Hasashi (Scorpion) kendi isteği ile polis güçlerine teslim olmuştur. Jax ve Sonya Blade tarafından turnuvaya katılması, Shang Tsung dahil oradaki tüm dövüşçüleri öldürmesi karşılığında, Scorpion’a, Sub – Zero’yu gerçekte öldüremediğini ve öldürdüğü kişinin kardeşi olduğunu bilgisi verilmiştir. Teklifi kabul eden Hanzo Hasashi ilk kısa filmin son sahnesinde ayağı kalkıp kapıya doğru ilerledikten sonra “Hanzo Hasashi öldü. Benim adım Scorpion.” der ve hikayemiz başlar. Klasik Çete-Polis savaşı gibi dursada 2013 yılında vizyona girecek film şimdiden hayran kitlesi tarafından merakla beklenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder