This page has moved to a .

Bu Blogda Ara

5 Şubat 2014 Çarşamba

Türkiye'nin en iyi Ultima Online Server'ı Nebula hakkında bilinmesi gereken temel şeyler.

Ultima Online oynamak isteyenler yada yeni başlayanlardan mısınız, işte size Türkiye'nin iyi serverı NEBULA.

1999 yılında kurulan ve günümüzde halen faaliyet gösteren ve birçok oyuncuya göre Türkiye'nin en iyi Ultima Online server'ı kabul edilen Nebula her geçen gün kullanıcıları tarafından sevilmemeye başlanmakta ve oyuncularını kaybetmektedir. 

Peki bunun sebebi nedir?

Birçok oyuncunun şikayetleri ve bireysel yaşadıkları şeyleri burada sizlere aktarmak istiyorum.

LAG problemi: Nebula'nın yılladır bitmeyen lag sorunu. Yıllardır açıklamalar hep aynı. (Host Kaynaklı)

Lag problemi Nebula'nın yıllardır bitmeyen çilesi. Önce Sphere tabanından kaynaklandığı zannedildi. Oyuncuları çoğunun görüşüde bu yöndeydi. Çünkü Sphere tabanı çok esnek değil ve fazla oyuncu sayısını kaldıramıyordu. Bu yüzden server'ı ikiye bölmek zorunda kaldılar. Locus ve Quan. Peki sonuç yine hüsran Lag devam etti. Her seferinde suçlu hep hosting firması oldu. 1999 yılında bunu anlayabilirdik. Bağlantılar zayıftı, sunucular yetersizdi vb... peki ya günümüzde...

Yıl 2014 Lag sorunu hala devam ediyor. Server oyuncuların tabiri ile patlıyor. bazen o kadar abartılıyor ki 10 dakika içinde iki kere patlıyor. Peki buradaki sorun ne. Nebula adminlerine göre Hosting firması. 

Şimdi olaya geniş bir çerçeveden bakalım. 

1999 yılında kuruldun. Yıl oldu 2014. Yaklaşık olarak 15 yıldır aynı sorun devam ediyor. Suçlu sürekli Hosting firması. 

Peki HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK? Hep ev sahibimi suçlu. 

Yaklaşık 15 yıldır bu sorun çözüme ulaşmıyorsa burada hosting değil Nebula'nın yöneticileri suçludur.

İLGİSİZLİK şikayetleri

Birçok oyuncu yetkililerin server ile yeteri kadar ilgilenmediklerini, tüm serverın yükünün 1 kişiye bağlı olduğunu ve yetkililerin kullanıcılara karşı saygısız davranışlar sergilediğini söylüyor. Bunlar arasında keyfi jail atmalar. Bug yaparak oynayanlara neredeyse ödül vermeye kalkmalar ve bazı oyuncuların yetkili arkadaşı olduğu için bu şekilde davranıldığından vb şeylerle ilgili şikayetler.

Peki bu gerçekten böyle mi?

Aslına bakılırsa birçok oyuncunun bu şekilde düşünmesi ve forum sayfasından okuduğum kadarıyla gerçekten böyle. 

Bazı şikayeti olan playerları konuştum ve anlattıklarını yazıyorum.


  • Yetkiliye page attım. Gemi ile evin içine target çekip adam kesiyor diye. (Duvar yada Energy Field atarak target alabilirsiniz. Aynısı bandaj ve diger büyüler içinde geçerlidir) Gm geldi. ve evin içerisine gemi ile target alınamayacağını söyledi. Bunu adamın yaptığını söylediğimde ben görmedim o yüzden bir sorun yok dedi. aynı olay yaşandığında başka bir yetkili evin içerisine target çekilebileceğini söyledi.
  • Evin içerisine 3 arkadaş girdik ve adamı kestik. Gm beni bug yaptığım için jaila gönderdi. Eve duvar atıp içeriye target çektiğimi iddia ediyor. fakat o esnada içeride 2 kişi dışarıda 1 kişiydik. ve ben adamı kestim. ayrıca evin herhangi bir yerinde duvar yada energy field yoktu. Gm ler kafasına göre jail atıyor. Muhtemelen GM'in arkadaşı.
  • Suya herhangi bir şey kurmak yasak. Kurulduğu zaman silindiğini biliyorum. Fakat adam gemiye topu kurduktan sonra gemiyi kaldırıp başka yere kuruyor ve top suda kalıyor. Uzak mesafeden topu kontrol ederek adam kesiyor. Bu yaptığı bug ve neden ceza almıyor.
  • Gemiler yüzen safe zone. ve gemilere hiç bir şekilde müdahale edilemiyor. buna bir çare gelmesi gerekmez mi? (gemi kullanımı ile bunun gibi onlarca şikayet)
  • Adam yetkili yanında bana allah kitap sövüyor. Uza lan mal dedim diye beni jaila attı. Adam hala oyunda.
  • Kale kurmaya uğraşıyorum. Kalenin içerisinde ağaç kalıyor diye kabul edilmiyor. Başkalarının kalesinde resmen orman var ve bu kaleler onaylanmış.
  • Osmanlı Sikkesi nick name uygunsuz buluncu. İçerisinde sik geçiyor diye. Demek ki Amaç koysam içerisinde am geçiyor diye uygunsuz mu olacak?
  • Gm ler gerçek hayattan bizlere örnekler veriyor. ama oyundaki birçok şey gerçek hayata uygun değil. Bunu birde yüzüne vurduğun zaman jaila atıyor.
  • Gm'e  serverdaki bazı saçmalıkları söyledim. Bana verdiği cevap: Sanane ne yapacağımız sana mı soracağız oldu.
  • Oyunda gereksiz Pack hayvanlarının silinmesi ricasında bulundum. Gelen Cevap: iki tane hayvan sana mı battı oldu.
  • Adam bug yapıyor dedim. Oyun içerisinde böyle şeyler var dedi.
  • Saat 23:00 dan sonra hiç bir yetkili ortada yok. server gidiyor kimsenin taktığı yok. Daha iyi hizmetten bahsediyorlar. Hizmet vermiyorlar. Market açtılar para basıyorlar ama 150 TL lik hosting kullanıyorlar. Evimden server açsam daha az problemim olur.
Bunun gibi daha birçok şikayet var. Bu kadar şikayet alınan bir yetkili kadrosu ilgisiz değil midir?

Gereksiz Forum Banları

Forum lar insanların konuşup tartışmaları bazı durumlarda yetkilileri eleştirmeleri. Serverla ilgili sorunlar varsa onları aktaracakları bazende bunlarla ilgili şaka yaparak eğlenebilecekleri yerlerdir. Peki Nebula bu konuda ne kadar başarılı ?

Başarının yakınından geçtiği söylenemez. Yetkili ile ilgili bir eleştiri hemen siliniyor. anlaşılamayan espriler (muhtemelen çok ince oldukları içindir) yüzünden playerlar forumdan banlanıyor. Peki playerlar bu durumda ne yapıyor. Bir çoğunun yıllardır bu duruma alışkın olmasından kaynaklıdır ki 15-20 tane forum accountu var.

Sistemler
Bir playerın söylediği bir şeyi aktaracağım. Tek cümle ile özetlemiş.

"Siz daha server'ı ayakta tutamıyorsunuz, Sistem kurmak sizin neyinize"


Peki bu server'da hiç mi iyi bir şey yok diye düşünebilirsiniz. Tabiki'de iyi şeylerde var. Oyun içerisindeki player'ın bir çoğu belli bir yaş seviyesinde oyuncular. (her ne kadar 15 yaş altı olanlarda varsa) bir çoğu size oyunu öğrenmenizde yardımcı olabilecek kapasite. Belli bir kemik oyuncu kadrosu var. Kurulan bazı Guildler fevkalade başarılı. Dungeon daki yaratıkların sayıları ne kadar abartılmış ve zor kesilen yaratıklar olsa da toplu olarak girmek eğlenceli.

eğer ki Lag sorununu ve bununla beraber bir çok sorunu çözebilirlerse daha başarılı olabilecekleri su götürmez bir gerçek. Ama şu anda Türkiye'de ki en iyi Ultima Online server'ı olmadıkları kesin. (Her ne kadar bazı oyuncular bunun aksini söylesede)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder