This page has moved to a .

Bu Blogda Ara

23 Nisan 2016 Cumartesi

Loadout FPS Adına Herşey






Bugün incelemeye alacağımız oyun Loadout, FPS türünün yeni nesil en güzel örneklerin birisidir. Öncelikle Unreal ve Quake 2 gibi hızlı ve aksiyonu bol bir oyun arıyorsanız, istediğiniz herşey bu oyunda mevcut. Steam üzerinden Free (Bedava) olarak oyuna ulaşabilirsiniz.

Loadout, akıcılığı, hızlı oynanabilirliği, takım oyununa dayanan oynanabilirliği ve FPS oyunlarda mizahta gelinen son nokta diyebileceğimiz muhteşem bir başyapıt. Oyuna içerisinde kendinize özel silah yapımı, karakterinize giydirebileceğiniz kıyafetler, silahlarını upgrade (yükseltme) yapabileceğiniz teknik ağaç bölümü, 5 ayrı modda oyun seçeneği, insanlara ve botlara karşı oynayabileceğinz bölümler bulunmaktadır.


Silah Yapımı
Oyuna başlamadan önce ilk yapmamız gereken şeylerden birisidir. Her oyuncu kendine has kullanabileceği silah yada silahlarını hazırlar ve oyuna hazır hale gelir. ayrıca bu bölümde özel karakter güçlendirmeleri de mevcut. El bombası yerine, kişisel koruma, farklı bomba çeşitleri, yükesk zıplama yada yardımcı ekipmanlar (turret vb.) alabilirsiniz. ayrıca takım arkadaşlarınıza Can (heal) basabileceğiniz silah ve bomba türleride mevcut.


Teçhizatar
Yaptığınız silah ve karakterleriniz bu bölüme ekleyip oyun içerisinde değiştirebilmenizi sağlayan bölümdür.


Kıyafetçi
Karakterinize özel kıyafet yada ekipman giydirebileceğiniz bölümdür. Kısacası karakterinizi özelleştirmek istiyorsanız bu bölümü kullanabilirsiniz. (Bu bölümdeki eşyalar oyun içi satın alma ile kullanılabilmektedir. fakat oyuna başladığınızda sizlere standart ekipman verilmektedir.)


Dolap
Bu bölümde size ait istatistikler, kazandığınız başarımlar ve avatarlarınız bulunmaktadır.


Teknik Ağaç
Silahınızı güncelleyebileceğiniz bölümdür. Oyunlardan kazandığınız puanları burada silahınızı güncellemek kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz silaha uygun bölümden seçtiğiniz güncellemeler silahınızı daha güçlü ve daha hızlı yapacaktır. Ayrıca bu bölümden kişisel güçlendirmelerde yapılabilir.


Mazağa Bölümü
Oyun içi satın alma işlemlerini bu bölümden yapabilirsiniz.


Oyun Modları
Blitz: Oyun içerisinde atanan rastgele noktaları ele geçirip puan topluyorsunuz.
Ölüm Kapışması: Adından anlaşıldığı gibi takım olarak rakibini en çok öldüren oyunu kazanır.
Hakimiyet: Belirli noktaları ele geçirip elinizde tutmaya çalışıyorsunuz. Elinizde tuttuğunuz her saniye puan kazanırsınız ve en çok puanı kazanan oyunuda kazanır.
Çıkarma: her iki takımında Bir toplayıcısının olduğu (toplayıcı sırayla değişiyor) ve madenleri toplayıp belirli noktalara götürdüğü oyun modu.
Kaya Matkabı: Diğer adıyla Bayrak yarışı. Tek farkı bayrak yerine elinize bir çekip alıyorsunuz ve o çekiçle adam öldürebiliyorsunuz. Öldürdğünüz her kişi size artı puan olarak yazılıyor ve düşman çekicini kendi bölgenize götürdüğünüzde size verilen standart puanın üzerine öldürdüğünüz düşmanlar için artı puan yazılıyor.


Oyunun Artıları

Mizahi Yönü çok iyi ele alınmış
Grafikler 9/10
Ses Efektleri 8/10
Oynanabilirlik 9/10
Geniş İçerik ve eğlenceli oyun modları
Vurulduğunuz zaman vücudunuzdaki parçaların kopması (Beyniniz dışarıda dolanmak yada yandığınızda tamamiyle kömür halinde dolanmak)
Kolay Kontroller
Muhteşem ve esnek hareket kabiliyeti
Bedava Dağıtım
Paralı kullanıcı ile eşya satın alan oyuncuların diğer oyunculardan pek bir farkı olmaması. (Tabiki de fark var ama bu tarz oyunlarda klayve ve mouse hakimiyetiniz iyiyse pek bir dark olmadığını görebilirsiniz. Karakter özelleştirmeleri için ağırlıklı olarak mağazayı tutmuşlar)
Belli bir süre hareketsiz kalırsanız sizi oyundan atıyor. (takıma zarar vermemeniz için)


Oyunun Eksileri

Değiştirilemiyen Kamera açıları
Bir oyuncu oyundan ayrılınca yerine otomatik olarak BOT girmesi (Bot lar oyun içerisinde çokta etkili olamıyor)
Bazı Oyuncuların Hileli oynuyor olması (bir kaç tanede olsa denk geldinizmi canınızı sıkabiliyor)
Az Harita Sayısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder