This page has moved to a .

Bu Blogda Ara

21 Ekim 2013 Pazartesi

Matrix vari Prototype SAINTS ROW IV


Zin imparatoru Zinyak dünyayı istila etmiştir. Fakat hesaba katmadı birşey vardır. Amerikalı'ları kızdırmıştır. diye bir sözle başlar herşey. 

Uzaylılar savaş özel güçler diye giriyoruz oyuna. Bir bakmışsın Call of Duty tadında bir demo askeri bir operasyona gidiyorsun. Hiç konuşmayan ana karakter ve yandaşları. Aslında Amerikan başkanısın.

Teröristlerin inine giriyorsun önüne geleni indiriyorsun. Özel kombo hareketlerin falan var. Tam terörist başını yakaladım zannediyorsun hooop nükleer füze ateşleniyor. Kim durduracak tabiki de sen. Koşuyorsun füze ateşlenirken yakalayı üstüne atlıyorsun, birde ne olsun başlıyor Aerosmith - I Don't Wanna Close My Eyes. Oyun güzelleşmeye başlıyor. Daha önce bir oyuna başlarken bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum. Füzeye tırmanıp etkisiz hale getiriyorsun ve havada herşey OK tadında bir baş parmak işareti yapıyorsun ve beyaz sarayın tavanını delip başkanlık koltuğuna oturuyorsun. Burda başkan olduğumuzu anlıyoruz.


Oyun tekrar başlayınca kendimizi beyaz sarayda buluyoruz. Zaman biraz ilerlemiş çünkü siz yardımcılarınız ile muhabbet ederken beyaz sarayda arka planda olanlar çok değişik şeyler. Esrar sarıp kendi aralarında döndürerek içenden biraları tokuşturup içenler. eşcinsellerden, striptiz direğinde dans eden kıza kadar. Fakar bunu o resmiyete o kadar başarılı yedirmişler ki herşey normal geliyor. Oval ofis yolunda bir kaç kişiyle konuşup dövdükten sonra birden tavan yıkılıyor ve uzaylılar dünyaya iniyor. Zin imparatoru ZİNYAK.

Zinyak kendini tanıtıyor ve olaylar başlıyor. Siz yani Amerikan Başkanı, bir kaç uzaylı hakladıktan sonra silah donanıyorsunuz. beyaz saray savunla sistemlerini açtırıyorsunuz ve biden kendinizi Medal of Honor'un uzaylı versiyonunda buluyorsunuz. Saldırıyı savuşturup Zinyak'ın bulunduğu gemiye atlıyorsunuz. Zinyak'la bir iki kavga ediyorsunuz ve Zinyak sizi yakalıyor. 


Oyun yeniden başlıyor ve kendinizi bir evde buluyorsunuz. Çok değik ve eğlenceli bir şarkı eşliğinde seke seke evden çıkıyorsunuz. Başkan olduğunuz için sizi karşılıyorlar. Arabanız evin önünde hazır herkes sizi selamlıyor. Çığlık atıp tezahürat yapıyorlar. Halkı selamlıyorsunuz ve bir anda Matrix vari bir dijitallik beliriyor şehir insanlarında. o anda anlıyorsunuz oranın gerçek olmadığını. Zinyak kendini gösteriyor. sıkıcı bir konuşma yapıyor ve ilk partneriniz Kinzi sizinle iletişime geçiyor. Oyun bir anda Matrix ve GTA karması bir moda geçiyor derken özel güçlerinizi öğreniyorsunuz. Bir bakmışsın bu karmaya Prototype dahil olmuş.


Kadın, Erkek, Robot gözetmeksizin partnerleriniz ile sevişebilir, Şehri birbirine katıp uzaylı öldürebilir, çete kurup bölge elegeçirebilirsiniz. Ayrıca oyun içerisindeki görevlerde eski ATARİ oyunlarına göndermeler (mario, tanks, final fight vb.) şeylerde bulacaksınız. Ayrıca 100'e yakın Challanges ta oyunun içerisinde.

Son dönemde oynadığım ve oynarken en çok eğlendiğim oyunlardan bir tanesiydi SAINTS ROW IV. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder